Мій Бог – Любов. Любов до тебе – мій шлях...

Мій Бог – Любов. Любов до тебе – мій шлях...

Любов моя світла, як чиста вода.
Щасливому в любові втрата не біда.
Любов інших блисне -  і гасне без сліду.
Але ти, моя любов, ніколи не загинеш.

Омар Хайям
Переклад на українську: BERG
Любов – як же вона прекрасна. Чудово, що це можна відчути в кожному куточку земної кулі. Її прояв відчуває кожна людина, незалежно від національності, віросповідання і життєвого досвіду.

Описи можуть бути різні, але суть одна. Хтось може сказати, що любов проявляється в пейзажному сході сонця, прекрасному звуку дощу, в співі птахів або щирому сміху дитини. Вона все і скрізь, любов наповнює, дарує самі прекрасні почуття, робить людину по-справжньому щасливою. Завдяки цьому людина знаходить істинний сенс життя, починає цінувати кожну мить і радіти всьому, що з нею відбувається.


Любов у всіх її проявах

Саме визначення слова «любов» люди сприймають під різними значеннями: від фрази «я люблю апельсин», до вищого позамежного сенсу поняття любові до Бога. У давньогрецькій культурі виділяють 4 основних поняття «любові»:

1) Ерос – це можна умовно назвати закоханістю, романтичний «цукерково-букетний період» між чоловіком і жінкою.
2) Сторге – це взаємовідносини між членами сім'ї.
3) Філіо – почуття вдячності до кого-небудь.
4) Агапе – прояв любові до Бога.

Так склалося в сучасному суспільстві, що перші три визначення частіше зустрічаються в житті та більш менш зрозумілі. З'явилася потреба розкрити поняття найвищого ступеня любові, любові людини до Бога і Бога до людини.


В історії людства слово «агапе» згадується в різних джерелах

В грецькій філософії словом «агапе» називають безкорисливу любов, самовіддачу, розчинення люблячого в турботі про коханого, м'яку, жертовну, любов, що сходить з верху.

Також це слово вживається в Новому Заповіті при описі Божої любові. Саме це слово апостол Павло використовує в Посланні до Галатів 5:22, кажучи, що «а плід духа: любов…». Це найвищий рівень любові, немає любові краще, чистіше, вище і ліпше.

Іноді людина каже, що не відчуває любові, чи так це насправді? З одного боку начебто так, а з іншого — він сам закривається від цього прекрасного почуття, що сповнює її внутрішній світ щастям і спокоєм. Бог створив людину і наділив її частинкою вічності — Душею. Людина ніколи не буває самотньою, тому що Душа завжди з нею, і любов ніколи не залишає її, щоб з нею не відбувалося. Вибір завжди залишається за нами — відчувати або закритися від цього потоку чогось рідного і близького, я б навіть сказала природного для кожної людини.
Lubov111


Любов у моєму житті

Якщо взяти спогади з дитинства, завжди було таке відчуття, що за мною хтось спостерігає, хтось постійно поруч, навіть якщо перебувала одна. І що цікаво, це почуття ніколи не лякало, а навпаки — зігрівало і допомагало в кожній незрозумілій ситуації зробити правильний вибір, підштовхувало жити по совісті. Можна сказати, що завжди знала, що добре, а що погано на якомусь інтуїтивному рівні. Було таке розуміння, що хтось дуже рідний і люблячий допомагає і піклується про мене, я його не бачила очима, але відчувала любов і підтримку, і за це щиро дякувала.

Проходили роки, це прекрасне почуття кудись поділося. З віком стала забувати про нього, потім почала робити якісь дрібні неправильні вчинки і просто зовні жити як всі. Так що ж сталося, чому я такий тривалий термін не відчувала Його присутності у моєму житті? Якщо бути чесною, я просто закрилася, почала покладатися на роздуту манію величі, на свою самість і его. А як же той факт, що я навіть не знаю, що може зі мною статися завтра або навіть через 5 хвилин, кому це може бути відомо як не Богові?
Така асоціація спливла, що я як маленька дитина, вчуся ходити, батько завжди поруч і після кожного падіння допомагає встати, набратися сил і зробити наступний крок. Як же це прекрасно! Виходить, я в якийсь момент відкинула його і поклалася тільки на себе, на свою самість. Відмовилася від руки допомоги, яка завжди супроводжує та підтримує.

Тільки зараз розумію, що любов Божа завжди була зі мною і в дану мить вона є, головне довіряти і любити. Щиро, чисто і ніжно, з радістю дитини, яка нарешті згадала, що таке справжня любов, яка просто є і не вимагає нічого взамін. Все залежить тільки від вибору людини, зациклитись на своїй гордині або бути відкритим почуттям.

Перша і найголовніша заповідь Ісуса Христа говорить:
«І полюби Господа, Бога твого, усім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумом твоїм.»
Марка 12:30
Можна сказати, що з любові людини до Бога починається її духовний ріст. Після приходить розуміння, що в кожній людині є частинка Бога – Душа і з цього зароджується любов до Творця. Коли відчуваєш у собі частинку вічного, відчуваєш, що Він завжди поруч.
«Але Любов Божа не залишає людину навіть тоді, коли вона про неї забуває.
Бог ніколи не покидає людину, бо Його Любов, завдяки Душі, завжди з нею.»
Також про прекрасне і наповнююче почуття любові розповідає Сатья Саї Баба:
"Немає причини для любові.
Немає межі для любові.
У Божественної силі немає меж і немає смерті.
В мені тільки любов.
Моя любов дає, дає і дає. Вона ніколи не бере.
Така відмінність між моєю любов'ю і земною, наповнюючою і забираючою.
І тому моя любов вічно розширюється і множиться.
Любов - це Бог, живіть в любові, розвивайте любов.
Любіть всіх від всього серця, тільки любов дарує самоусвідомлення."
Найбільше відгукнулося розуміння того, що любов – це Бог, і людині властиво і природно жити в любові і розвивати її. І на додаток хочу пригадати пару рядків з Біблії:
«І ми пізнали любов, яку має до нас Бог, і увірували в неї. Бог є любов,
і той, хто перебуває в любові, перебуває в Богові, і Бог у ньому

1Івана 4:16
Можна зробити висновки, що багато людей у всі часи говорили про одне і те ж, що любов – це Бог, і хто в любові, той з Богом. Саме розуміння того, що людина наділена такою прекрасною можливістю жити і відчувати безмірну Божественну силу любові, не може не надихати. Виходить, людині, яка йде по духовному шляху, дуже важливо перебувати в любові. Це прямий шлях до Бога, який стає її суттю і потребою, наповнюючи істинним сенсом життя людини.

Наталя

ЦЕ ЦІКАВО
106

Залишити коментар