З чого складається внутрішня духовна чистота?

З чого складається внутрішня духовна чистота?

Це питання я неодноразово задавав собі протягом кількох років. Але, до прочитання книг А. Нових, де викладено споконвічні Знання, воно звучало зовсім по іншому. Так, саме Знання, інакше ту інформацію, яка відкрилася мені, назвати не можна. Завдяки книгам я дізнався про двояку природу людини і інструменти, які допомагають у роботі над собою.

 

Наскільки я чистий перед Богом?

В якийсь момент я вирішив чесно відповісти собі на питання: наскільки я чистий перед Богом? І тут свідомість почала "крутити": "Ти ж хороший, не п'єш, не куриш, папірці в урну кидаєш, навіть бабусю через дорогу перевів одного разу". Але совість наполегливо нагадувала про себе в моменти осуду, неприйняття кого-небудь, заздрості, гніву, злості. Якось гидко ставало на душі.

Раніше я перекладав відповідальність за духовний розвиток на церкву. Релігія говорила: "Сповідайся". Але проходячи черговий ритуал сповіді, нічого не змінювалося, всередині як і раніше було важко.

Якось прийшло усвідомлення, що я сам повинен наповнювати свій внутрішній світ. Тільки мій чистий намір прийти до Бога допоможе відокремити зерна від полови і мене істинного від свідомості. У знаменитого поета Омара Хайяма є хороший рубаї, який говорить про багато що. Поділюся віршем з вами:

Народжений у чотирьох стихій.
Прислухайся до звістки,
Зі світу таємничого, що лестощів не знає!
Ти звір, людина, дух злий, ангел ти;
Все, чим себе вважаєш,
Приховано разом в тобі.


Остаточний вибір: якщо я не з Богом, то з дияволом

Якщо це все в мені приховано, значить я можу вибрати хибний шлях? Тут мені допомогла книга "АллатРа", з якої я дізнався про енергетичну конструкцію людини, її властивості. Також у книзі описано шлях до Бога у щоденній роботі над собою. Книга дала розуміння, а свідомість зчинила опір. "Начебто" іду, а начебто й ні.

І так тривало не один рік. Поки не прийшов до розуміння, що я ще не зробив остаточний вибір. Усвідомив те, що якщо я не з Богом, то з дияволом. І наскільки важлива чистота намірів у постійному діалозі з Богом. І я почав довіряти Богу. У всьому, що б не відбувалося, почав бачити промисел Божий. Розуміння мети, відповідальності за вибір та швидкоплинності часу, допомагало в роботі над собою, особливо над лінню.

Всі свої досягнення або атаки свідомості я записував у щоденник. Тепер, якщо я і пропускав атаку, для мене це ставало досвідом, не більше, раніше ж я займався самоїдством. Краще зробити помилку і отримати досвід, чим шкодувати і думати про це ще довгий час.


Чистота намірів — повна довіра Богу, перебування в діалозі з Богом

Після тривалої роботи над собою у мене склалося своє розуміння внутрішньої духовної чистоти. Якщо приводити асоціації, то це почуття щастя, дитячої щирості, прийняття людей і ситуацій. В такому стані розумієш: немає караючого Бога. Адже Бог — це Любов, а справжня Любов не може карати. Сама людина закривається від її Світла.

Цей стан дозволяє людині приймати Світло Духовного світу. Перебуваючи в такому стані, розумієш, що тобі не цікаві думки, що приходять. Є усвідомлення ілюзорності цього тривимірного світу і чітке розуміння реальності Духовного.

Для пізнання реального світу хорошим інструментом є духовні практики. На завершення, хочу привести цитату з книги Анастасії Нових "АллатРа":
“Духовні практики сприяють вдосконаленню людини в цьому Діалозі з Богом на глибокому чуттєвому рівні, там, де панує чистота намірів. Вони, як провідники, створюють умови для з’єднання Особистості з Душею, збагачення внутрішнього світу, поповнення Знаннями і силою, чистотою почуттів, що йдуть з духовного світу. Духовні практики — це інструменти, за допомогою яких людина починає розуміти якісно інший світ, усвідомлювати своє найближче споріднення з ним. Вони супроводжують Особистість від першого боязкого кроку пізнання до досконалого переходу в духовний світ, від бажання змінити себе до розуміння необхідності постійно перебувати в Богу. Це спосіб життя. Це шлях у Вічність. Це як ковток чистого повітря, води, світла і душевного тепла, це радість від покаяння і щастя перебування в Любові Божій.”
Головне не втрачати мету і не відкладати на потім свій духовний розвиток. Внутрішня духовна чистота є внутрішньою оселею Бога.
 

Автор: Максим Ш.

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 65

Підписатися на новини



З чого складається внутрішня духовна чистота? - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 65
Схожі статті:


Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція