АллатРа – Свято всередині тебе!

АллатРа – Свято всередині тебе!

Хто ми, навіщо ми тут,
 Живі ми чи ні.
Дикій бджолі все одно,
світ для неї внизу – тільки дорога квітів.


Булат Габдрахманов «Дорога квітів»

 

 

Коли дивишся на небо, ти бачиш, як воно красиве і неосяжне, проте якщо ти навчишся дивитися всередину себе, ти переконаєшся, що по-справжньому прекрасне і неосяжне знаходиться насправді лише тільки всередині тебе.

Дитинство – це така пора, в якій кожен з нас переживав безліч разів миттєвості Щастя, Радості, Свята! І хоч ці періоди (миттєвості) швидше як пунктири, а не як суцільні лінії, проте, позитивне, добре, хороше – воно все одно переважає. Бо наша світла сторона сильна, чиста... А свідомість (тобто темна сторона) тільки починає розвиватися. Вона ще не забруднена шаблонними установками. Вона вивчає і пізнає світ і тому не так сильно тисне на Особистість, тобто на того, ким ми і є насправді. Проте в міру дорослішання, ці пунктири стають все рідшими і рідшими і поступово ми стаємо дорослими, розсудливими, розумними, але не завжди щасливими… І тоді в багатьох виникає питання. А де ж те відчуття чистої Радості, Щастя, Любові безумовної, Свята? Щастя,  не обумовленого якимись зовнішніми факторами. Як це було в дитинстві. Просто безтурботне відчуття Радості та Щастя. Коли ми нагадували маленьких, добрих бджілок. Знаєте, таких пухнастих, милих, пухленьких, неагресивних. До речі, черевце у бджілок воно і є пухнасте. І хоч у цей період свого життя ми не особливо багато приносимо користі у видимому світі, але все ж те, що ми випромінюємо, воно здебільшого – світле, радісне. Але ось, у міру дорослішання, зникає поступово безумовна Радість і Любов. Все більше проявляється зовнішніх факторів, що впливають на наш внутрішній стан. І ми вже все більше нагадуємо ос... Проте повернемося до питання: чому ж зникає почуття свята всередині? І я, так само як і багато хто, в певні періоди життя ставив це питанням і шукав Щастя.

Різними шляхами я йшов, і не завжди це були дороги квітів... Різними стежками... Деякі з них були кривими, і лише завдяки Милості Творця я не заплутувався в них остаточно. І враховуючи, що час вельми і вельми цінний ресурс, не буду описувати всі ці перипетії і відразу до суті…

У бесіді з однією ерудованою і досить розумною людиною, ми торкнулися кілька цікавих тем щодо сенсу буття і взаємовідносин у суспільстві. І тоді мій співрозмовник сказав:

– Почитай ось цього автора. Тобі сподобається. Тут інформація об'єктивна і різностороння щодо цих і багатьох інших питань.

І написав на папірці: Анастасія Нових «Сенсей. Одвічний Шамбали».

Ту людину більше не доводилося зустрічати, але, якщо вона раптом прочитає ці рядки, нехай знає, що я їй дуже вдячний. Ось без усяких пишномовних слів, просто дуже вдячний.

З перших же рядків мене охопила якесь радіння... Радість тиха, всепоглинаюча, ось прям без залишку поглинаюча радість від того, що ось воно те, що шукав усе життя. Свобода! Справжня Свобода, справжнє Щастя, відповіді на всі найтрепетніші та важливі питання і найголовніше – нетлінний скарб – Знання. А коли вийшла у світ книга «АллатРа», то цитата з неї повністю підтвердила мої внутрішні розуміння.


«Справжній скарб — це Знання, яке всюди супроводжує того, хто ним володіє».

Із книги «АллатРа» А. Нових

І це дійсно так. І як мій досвід, так і досвід мільйонів людей в усьому світі є тому підтвердженням. АллатРа – це справжнє Щастя! Яке ніхто не може забрати, вкрасти, тому що воно всередині кожної людини. Тому що це глибока, внутрішня Любов, яка пробуджується в тобі. Любов справжня, всеосяжна, безумовна і всепоглинаюча! Це саме та Любов, що робить тебе вільним від уз і пут цього тлінного світу. Та Любов, що дарує тобі легкість і безтурботність, одним словом, Свободу! Бо АллатРа – це Божа Любов! АллатРа – це Свято, яке завжди всередині тебе! Любов, яку ти відчуваєш, знаєш всередині себе. Знання Бога і життя Любов'ю до Нього!

І знову-таки, Знання в даному контексті не означає якісь книжкові або інтелектуальні знання. А Знання в тому сенсі, що ти починаєш знати це, відати, відчувати. Це не теорія. Це тверде Знання, бо ти Його відчуваєш всередині себе. Воно об'ємне і це не розмита філософія. А просто знаєш і все.


Мотиватор, АллатРа, Свято, Що таке АллатРа, АЛЛАТРА Вісті

Також вважаю дуже важливим прояснити наступний момент. Не просто суттєвий, а саме основоположний:

Людина без Бога, без Його Милості та Любові ні на що не здатна. Вона безсила, безпорадна, і тільки турбота Творця, Його Милість пробуджує нас до Життя Істинного, Життя Вічного. І коли ми починаємо хоч трохи любити Бога, внутрішньо розкриватися перед Ним, то Любов Божа осяває і зігріває нас! Любов Божа – це і є АллатРа. І коли всередині прокидається АллатРа, Життя перетворюється у Свято! Адже АллатРа – це Свято Любові та Щастя всередині тебе!

Однак повинно бути і прагнення самої людини до Життя в Любові до Бога, бо Любов повинна бути обопільною і взаємною. Інакше це не Любов. Тобто має бути перш за все прагнення і щирість самої людини. І Духовний світ, бачачи це, починає відкриватися перед людиною…

Красиво ця думка висловлена в хадисі Кудсі*. Наведу його скорочену версію. Посланник Аллаха (мир йому) сказав:

«Всемогутній і Великий Аллах сказав: "До того, хто наблизиться до Мене на п'ядь, Я наближуся на лікоть, до того, хто наблизиться до Мене на лікоть, Я наближуся на сажень, а якщо хто-небудь попрямує до Мене кроком, то Я кинуся до нього бігом!"»

І ось коли в людині з'являється ця потреба, ця жага, це прагнення до Вічного Щастя, тоді в ній починає прокидатися Любов до Бога. По суті, це і є істинне і єдино справжнє прагнення кожної людини. Її справжнє призначення – досягти Вічності! Однак, і протидіюча сторона (свідомість, нафс, его, шайтан) також не дрімає і це прагнення вміло заміщає на зовнішні дії і бажання. І тут просто необхідні Знання для того, щоб не бути обдуреним і прийти до своєї цілі. Необхідні точні інструменти, для того, щоб зрощувати в собі, стяжати Любов... Потрібно дуже багато знати і розуміти... Адже питань дуже багато виникає на цьому шляху... І Знання АллатРа дають більш ніж вичерпні відповіді на всі ці питання. І завдяки цим Знанням, кожна людина може розкрити в собі внутрішню АллатРа – тобто Любов Божу. Яка по факту і є справжнє Щастя! Свято, нескінченне Свято Любові всередині тебе!

Цьому Святу не потрібні оркестри і фанфари, музика і вінегрети та паштети, але ти відчуваєш всю повноту життя. Всі його кольори! Його справжній смак. Для цього Свята не потрібні ні бенкети горою, ні тамада, ні натовпу присутніх, ні гроші, ні сприятливі обставини... Лише одне – Вибір! Що вибирає людина. Страждання від свідомості або Свято від Духа. І якщо вибираєш Дух, то хочеш лише одного – стати частиною цього безбережного океану і ділитися цим щастям з іншими людьми. Життя розкривається по-справжньому, адже життя без АллатРа, тобто без Любові Божої – це існування. Жалюгідне, рабське (навіть якщо клітка або кайдани золоті) – животіння в матерії…

Що цікаво, чужих на Святі Життя не буває. Якщо ти прийшов на це Свято, ти вже свій, ти вже є, це Свято чуттєвого сприйняття Життя, це твоє Свято, і ніхто не може в тебе його відібрати або вкрасти. Тільки ти сам визначаєш своїм вибором, вкладенням своєї уваги свою присутність у теперішньому моменті на цьому Святі Життя.

І якщо повернутися до питання, заданому на самому початку і сформулювати його так: У чому ж щастя? Що таке справжнє щастя? Відповідь буде така:

Щастя – це Любов Божа! Щастя – це Свобода від диктатури звіра всередині тебе! І ця Свобода породжує внутрішнє Свято Життя!

Жити – означає не дозволяти свідомості зазіхати на почуття внутрішньої Свободи, легкості, Радості. Повторюсь, але це важливо. Справжнє Щастя, Свобода, Свято настає всередині людини лише тоді, коли вона починає знати Бога. Це і є Знання. Коли ти знаєш, тобто відчуваєш Бога всередині себе. Це єдине, справжнє Знання, все інше похідні. Щоб пізнати Бога, щоб відчути Його Любов і навчитися любити у відповідь і тим самим досягти внутрішнього нескінченного Свята торжества Духа, для цього людина повинна зробити перший крок. Тобто вона повинна, нехай не завжди усвідомлено, але захотіти цього. Відчути, що це їй необхідно. І тоді вона вчиться тому, щоб у ній завжди було внутрішнє Свято! Адже все всередині самої людини. І страждання від свідомості і Вічне Свято Життя від Духа!

Причому на відміну від «свят» формальних, внутрішнє Свято, воно не може закінчуватися. Тобто воно може тривати, рівно стільки, скільки до цього прагну я сам. Рівно стільки, скільки вкладаю в нього увагу. Ну звичайно ж, знову повторюся про сказане вище, це все за умови того, що це угодно Всевишньому. Як про це сказано в Корані (28:56):

«Тільки Аллах наставляє на прямий шлях тих, кого забажає. Він краще знає тих, хто слідує прямим шляхом».

Звучить трохи парадоксально і в деяких людей може виникнути непорозуміння – як же так? Якщо я визначаю свою присутність на Святі, то при чому тут тоді угодно або не угодно Богу?

Це моє розуміння, і я описав його як зміг. І якщо вам бачиться по-іншому, то буде чудово цей момент обговорити в коментарях під статтею. Або, ще краща пропозиція, якщо і ви напишете статтю про те, як ви розумієте цей момент. Адже ділячись своїми розуміннями, ми збагачуємо одне одного.

До речі, кажучи про формальні свята, зовсім не хочу применшити значущість стародавніх релігійних свят. Безумовно, що є святкові дні в році, коли в буквальному сенсі людину наповнює благодать і радість. Але і в цих випадках все найпрекрасніше і важливе відбувається перш за все всередині самої людини і тільки потім уже в зовнішньому. Адже в першу чергу саме Свято Духа робить нас по-справжньому щасливими, а зовнішня радість лише наслідок Радості внутрішньої... Дістати Ра – ось що означає Радість! Ра дістати зсередини себе! І тоді Свято і Радіння Духа!


Мотиватор, АллатРа, Любов Божа, АЛЛАТРА Вісті


До речі, про Дух... Ви не ставили собі питання чому Святий Дух? Завдяки передачам за участю Ігоря Михайловича Данилова знаю тепер, що Святий Дух від слова Свято, тобто Празник.

Свято Духа, коли Дух торжествує в людині. Але ж і саме слово АллатРа і є давнє позначення Святого Духа, Любові Божої!

І вся суть людського існування і полягає у виборі: між звіром і Духом у людині. Все насправді дуже просто. Вся суть земного буття полягає в словах: звір або Дух... Що людина в собі вибирає, те вона і отримує. І це фрактально відображається і на всьому людстві.

І якою ж прекрасною буде Земля і життя на ній, якщо населяти її будуть люди, в яких завжди Свято всередині. Людьми, в серцях яких живе АллатРа – нескінченне, вічне Свято Любові та Щастя! Земля знову стане Садом Любові! Едемом… Адже благотворче суспільство, суспільство вільних людей, можуть побудувати вільні люди, люди в серцях яких Свято Духа! І чим більше буде таких людей, тим швидше ми побудуємо благотворче суспільство. І ми дійсно здатні досягти цього! Для цього потрібно дві, тільки вдумайтеся, всього лише дві умови:

1) Це відкрити в собі це Свято АллатРа, яке завжди з тобою! Жити цією Любов'ю до Бога і до всіх людей. А якщо всередині людини живе Любов, то хіба може вона бути злою, капосною, негідником...

2) Поділитися цим Святом з усіма людьми на Землі! Поділитися значить, перш за все випромінювати Любов, як у дитинстві ми випромінюємо тільки світле. І звичайно ж зайняти активну людську і громадянську позицію. Активно ділитися з усіма людьми Знаннями АллатРа, які змінюють людину і світ у кращу сторону. Світло Знань здатне у всьому світі розсіяти темряву невігластва, але для поширення Світла необхідні Провідники Світла, люди, які проводять Його в цей світ.

Так, немов від одного сірника або свічки, кому як більше подобається, запалюється інша. Так багато Світла, що темряві не буде місця на Землі. Бо якщо кожен запалить хоча б всередині себе цей вогонь, то Світло освітить всю Землю.

На Землі багато всякого, але коли бджола летить над землею, вона бачить лише квіти, вона слідує дорогою квітів... Так давай, друже мій, уподібнимося бджолам. Будемо парити дорогою квітів... Згадаймо слова Останнього Пророка (мир йому): «Віруючий подібний до бджоли, вона не вживає нічого, крім благого, і не залишає нічого, крім благого».

Мудрі слова. Так давай же, мій дорогий брате і моя дорога сестра, уподібнимося бджолам! Ми всі дуже довго були осами, і результат очевидний... Ще трохи і все змиє Гнів, але сьогодні в нас ще є Шанс все змінити. Достатньо змінитися і перетворитися з ос у бджіл! І в нас є Знання АллатРа, щоб здійснити це! Так давайте ж підемо дорогою квітів і тоді весь світ із жорстокої пустелі перетвориться знову в чудовий квітник! Як те і Замислював Творець… Шанс у нас все ще є і ми зобов'язані його використати!

«Знання вже дані людині, і тільки від неї залежить її вибір і дія! А від дій кожного — зміни у всьому світовому суспільстві! Для всіх живих людей це реально останній шанс духовно спасти себе та цивілізацію».

Рігден Джаппо із книги «АллатРа»

Учасник МГР АЛЛАТРА Ельчин


ЦЕ ЦІКАВО
163

Коментарі (13)
  • A
    Assan

    Thank you ❤️ for putting it so beautifully! I is quite nice and refreshing to some of us. This is what Allatra knowledge does for any believer Allah: It kind of remove the tiny but opague curtain that leads you god or your final destination. In other words, Allatra knowledge finalise one's entity for/to the infinite world of god/spirituality/happiness.

  • В
    Виктория

    Огромная благодарность! Статья очень понравилась, читала и прям как та пчёлка порхала с цветочка на цветочек. Настоящий праздник Любви Божей.

  • Е
    Евгений

    Как сказал в одной программе Игорь Михайлович- ну, что тут добавишь...

  • И
    Инна

    Очень мудрая и вдохновляющая статья!!! Читая, наполняешься светом, любовью и радостью!!! Давайте же трудиться над собой как пчелки, взращивая в себе любовь и добро! Спасибо большое!!!

  • Г
    Григорий

    Согласно знаниям, изложенным в книгах Анастасии Новых и в передачах с участием Игоря Михайловича, и благодаря им, мы знаем, что у человека нет своей воли, и что он является проводником либо Духовного начала, либо Животного начала. Известно также, что Личность - это часть Духа Святого, обладающая силой внимания ‒ этой огромной жизненно важной силой, в которой сконцентрирована творящая сила Аллата.  Таким образом, Личность - это Наблюдатель от Духовного начала или от Животного начала в зависимости от того, куда он больше вкладывает свое внимание - или в Глубинные чувства, исходящие от Души/Духовного мира, или в мысли, исходящие от сознания, вне зависимости, "хорошие" это или "плохие" мысли, главной целью которых отвлечь от потока Глубинных чувств. (Всё это можно найти и проверить на сайте znai.allatra.tv - ресурс для поиска по книгам и передачам )

    Другими словами, когда человек как Личность искренне открывается Богу / Любви - тем самым делая шаг в Его сторону - вот тут-то человек и "впускает Бога / Любовь в сердце своё". Тут Личность начинает Наблюдать этот поток Глубинных чувств. Личность чувствует, что Бог любит её безусловно, ибо Бог и есть сама Любовь, Суть Любви или Источник Любви. Любовь проявляется только через Любовь. Когда Личность искренне открывается для Любви, она начинает "всматриваться". "Всматриваясь" начинает "засматриваться", сливаясь с Ним в Единое, ...с Тем, "Кто ежечасно царство раздаёт" - как сказано в изумительной 'Большой касыде' Ибн аль-Фарида в прекрасном переводе Зинаиды Миркиной. Но дело в том, что наш неповторимый и невообразимый Живой Царь раздаёт не просто царство, а дарит нам на самом деле Себя самого. Воистину истинный, единственный и единый Царь, которому нет равных, и слава Ему! Как сказано в одной из передач - когда человек поворачивается лицом к Свету, он начинает идти на этот Свет, идти к Свету, становясь самим этим Светом, Источником Света. Поэтому - всего самого Светлого Вам, Безмерные !

  • К
    Кристина

    Благодаря Знаниям АллатРа пришло понимание, что настоящий Праздник - он внутри самого человека! Большая благодарность за статью! Очень вдохновляет на действия!

  • А
    Анна

    Спасибо большое за статью !!!

  • В
    Виктор

    Спасибо за светлую душевную статью! Так давайте же последуем дорогою цветов!!!!

  • Ю
    Юлия

    Спасибо! Действительно переполняет радость - АллатРа! Это единственный Истинный Источник!

  • Л
    Лиля

    Потрясающая статья, наполненная светом и любовью, очень..очень чувствуется АллатРа. Спасибо.

  • Н
    Наталья

    " Только Аллах наставляет на прямой путь тех, кого пожелает. Он лучше знает тех, кто следует прямым путём". Я понимаю так, что всё от Бога, мы,как личность - Дух. Созданы Им и Воля Его - наше духовное развитие, Он всё чувствует и помогает, это бесконечный поток Любви. Мы когда начинаем направлять внимание на это чувство, то возникает восторг ( это у меня так) и бесконечная благодарность. Только я ещё путаюсь в понимании, умеем ли мы любить или наше внимание и есть Любовь или после направление нашего внимания на Любовь мы в ответ само собой становимся Любовью!? Меня ещё терзает вопрос , достаточно ли я блю, нужно ли прикладывать усилия. Вобщем, что такое внимание и Любовь? Вот в этом бы разобраться, чтоб когда я чувствую, не отвлекаться на мысль, а достаточно и правильно я люблю, а умею ли я любить вообще, как быть настоящей?

  • Л
    Лариса

    Спасибо!!! Всё написанное - правда, АллатРа - это вечно живой Праздник Духа! Когда мы открываемся в Любви, просто своим выбором, стремясь к Любви - мы открываем внутреннюю АллатРа - Любовь Божью, которая дарит неописуемое счастье, радость, свободу, вдохновение, убирая все страхи и сомнения. Остаётся только Живое и Настоящее. Нужно делиться Знаниями АллатРа и внутренним светом и теплом АллатРа, ведь так много людей ищут именно АллатРа.

  • L
    Lina

    Спасибо Богу за Знания, за Шанс. С Наступающим Новым Годом, друзья! Самое ценное в этом году - это те мгновения соприкосновения с Духовным миром и Жизнь этим Праздником:heart: Благодарность Богу за Его Любовь.

Залишити коментар