Що дорожче?  Чи варто змінювати Вічність на мить?

Що дорожче? Чи варто змінювати Вічність на мить?

Одного разу у мене з'явилося просте питання: а що дорожче: чашечка кави чи ноутбук? Відповідь здається очевидною, умовна чашка кави – це дрібниця, всього 1 у.о. Ноутбук – 1000 у.о. Значить, дорожче ноутбук. Але, як часто буває, те, що лежить на поверхні — то обман. Якщо людина випиває цю чашку кави 1 раз в день, а ноутбук купує раз на 4 роки, то цифри будуть вже іншими. 1 чашка * 365 днів у році * 4 = 1460 у.о. Тому, чашечка кави дорожче ноутбука. Якщо більше однієї чашки кави в день, то можна продовжувати обчислення...

А тепер питання знавцям: яке це має відношення до духовності?

Думаєте, я про те, що гроші – це еквівалент енергії? А ось і не вгадали :) Мова піде про дрібниці, на які ми не звертаємо уваги, тому що вони дрібниці. Одна думка – ну яка там розтрата енергії? Адже це така дрібниця. А якщо врахувати, що вони можуть приходити до 60 штук за секунду?

Це, наприклад, як з'їсти зайвий шматочок солодкого (як моя особа щойно :) ) Це ж бо така дрібниця. Та якщо робити це постійно, наслідків для тіла не уникнути. Таким чином я, виходить, міняю Вічність, віддаючи увагу дрібницям, у вигляді думок або образів. Усвідомлення цього факту просто незбагненно.

Тобі ж не важко взяти під контроль свої думки прямо зараз? Ні. А з таких «зараз» і складається все життя. Живи «тут і зараз» і не впадай в ілюзії, мальовані Тваринним розумом. Адже тобі дана свобода вибору! От і обирай".

(А. Нових, «Сенсей-II. Одвічний Шамбали»)

 

“Коли ми самі дозволяємо помислам відволікати наш ум від Бога і починаємо осмислювати навколишній світ, залишивши охороняючу нас благодать Святого Духа, ми впадаємо в безліч гріхів. В цей час дорога назад перекривається уявними злодіями, що викрадають у нас пам'ять про повернення до Бога.

Думки – це і є твої злодії, що крадуть у тебе Спасіння. Уважно спостерігай за умом і змусиш тікати цих злодіїв, так як вони бояться уважної молитви.

Не забувай: все, що відволікає тебе від Спасіння, є Диявол, що зловив тебе на гачок розсіяного життя. Все, до чого ти прив'язався, забувши Бога, є диявольський обман. Скільки б не було тобі років, пам'ятай, що зволікати неможливо"

(Монах Симеон Афонський, "Раби ума та переможці смерті")


Автор: Учасник МГР "АЛЛАТРА"

 

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 164

Підписатися на новини



Що дорожче? Чи варто змінювати Вічність на мить? - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 164
Схожі статті:


Коментарі
  • Олег

    18.10.2017 20:27

    “Отдай малое, возьми большое “

    Одна из заповедей игры Го 

    Відповісти
  • Мария

    11.09.2017 13:39

    Спасибо,замечательная статья.

    Недооцененность мелочей-это большое препятствие для многих, кто хочет или уже идет  по духовнуму пути.

    Наверное,в таком случае,эта недооцененность вызвана разделением жизни на бытовую и духовную сферы,вместо практического применения духовных знаний

    Відповісти
  • →  Василий

    11.09.2017 23:49

    Да, думаю понимания как применять знания на практике в каждом дне маловато( у меня так точно). Толику не хватает, чтоб жить этим, гореть одним желанием и чтобы вся жизнь строилась вокруг единственной цели. И тут чтение помогает настроитса на практику, а практика приносит опыт, опыт накапливаясь приносит понимание,  понимание как знание обязывает к действию, которое поиносит еще больше опыта...

    Відповісти
  • Виктор

    11.09.2017 13:02

    Спасибо, согласен. Раньше как-то представлялось, что ты вот сделал выбор “мне к Богу” и все на этом, жизнь идет своим чередом, но только на днях дошло, что этот выбор ты делаешь каждую секунду, каждое мгновение, в чем и проявляется служение той или иной силе, и сразу без слов понятно почему нельзя служить двум господам)

    Відповісти
Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція