Як бути щасливим? Навчи мене

Як бути щасливим? Навчи мене

 

У повсякденному житті ми багато говоримо і думаємо про щастя: бажаємо щастя, коли вітаємо когось, дивимося фільми зі щасливим кінцем і вживаємося в ролі героїв фільму для того, щоб відчути те, що відчувають вони. Та й, що вже гріха таїти, дивимося, як живуть більш успішні, за нашими мірками, люди, заздримо їм і уявляємо, які вони, мабуть, щасливі, маючи те, чого немає у нас, навіть не замислюючись про те, що ті люди точно так само дивляться на інших людей і заздрять, як їм здається, щастю тих людей... І так нескінченно по колу, по улюбленому колообігу «тайномислення» свідомості.

Адже по суті, все наше людське життя зводиться до пошуку щастя. І тут вже хто в чому намагається його знайти: розваги, хобі, безкінечна зміна обстановки, постійна гонитва за поліпшенням своїх життєвих умов – все це ніщо інше, як пошуки щастя. Ми прагнемо знайти для себе щось таке, що зробить нас щасливими. А чому так відбувається? Та тому що ми не відчуваємо щастя всередині себе.

«У людини в душі діра розміром з Бога, і кожен заповнює її як може».

(Жан-Поль Сартр)

Тож якщо ця «діра» розміром з Бога, то як її може заповнити щось дріб'язкове матеріальне і те, що минає? Відповідь проста: ніяк! Цю «дірку» може заповнити тільки Бог. А що таке Бог? Це Любов. Отже, тільки Любов може заповнити ту порожнечу, яка так обтяжує людину і яка змушує її знову і знову вирушати на пошуки щастя.

На жаль, у сучасному суспільстві спотворилися такі поняття, як Бог, Любов, Щастя. Під цими нематеріальними духовними благами почали розуміти цілком матеріальні речі: Бога вважають «чарівником, який виконує їхні бажання», під любов'ю розуміють пристрасть, хіть і задоволення власного его від володіння кимось, а щастя пов'язують тільки з комфортом тіла і задоволенням бажання влади від свідомості. Всі духовні цінності підмінені і підлаштовані під споживчий формат суспільства.

Але ми – люди, і в кожному з нас є частинка Бога – Душа. І тільки єднання з Богом може задовольнити всі наші пошуки щастя. Бог єдиний, і Він є Дух. І тільки в Дусі справжнє щастя.

kak-bit-schastlivym

Щастя, яке не залежить від якихось зовнішніх умов, бо у світі Духовному немає жодних «зовнішніх умов», там все відкрито і зрозуміло, все Єдине — немає поділу на «моє» і «не моє». І найголовніше, там немає страждань! Тільки нескінченна божественна Любов і благодать! І перебування в такій Любові і є справжнє щастя. Щастя нескінченне, всеохоплююче. Воно настільки повноцінне, що навіть неможливо й уявити собі думки «чого б ще додати, щоб бути ще щасливішим?»

Щастя – це чуттєвий стан. Свідомістю складно це зрозуміти, вона починає закидати питаннями і сумнівами, адже їй і справді не дано зрозуміти, як це. Але всі люди, незалежно від їхньої статі, віку та соціального статусу, прагнуть щастя. Мені неодноразово доводилося чути таке запитання: «Як бути щасливим? Що мені потрібно для цього робити? Посміхатися?» Так-так, звучить смішно, але люди і справді так ставлять запитання. Плутають причину і наслідок. Але якщо й справді вони таке запитують, значить, дійсно у людей щире нерозуміння внутрішнього щастя, і тому вони можуть визначити для себе щастя лише як усмішку – зовнішній прояв. При цьому, ставлячи вищезазначене запитання, вони навіть не чекають конкретної «інструкції», слідуючи якій і змінюючи себе, вони прийдуть до розуміння щастя, а просто хочуть, щоб як за помахом чарівної палички вони раптом виявилися щасливими, не працюючи при тому над собою.

«Людям не потрібні Пророки, їм потрібні джини, які б виконували їхні бажання».

(З передачі «Свідомість і Особистість. Від завідомо мертвого до вічно Живого»)

kak-bit-schastlivym1

Але так неможливо: в матерії просто немає істинного щастя. Тому поки людина не пізнає на практиці, що таке глибинні почуття від Душі, поки не зрозуміє, що вона не зовсім матерія, вона не зможе усвідомити всю повноту щастя поза матерією.

«ІМ: Перш за все, якщо б вони відчували самі, що вони – духовна істота. Тоді зрозуміло, що й інші є істоти духовні, а не матеріальні. На жаль, на сьогоднішній день, ну, домінує все-таки в людях перше начало. Матеріальне. Тому і живуть за законами матерії.

В: Як людині в дні просто усвідомити, що вона є Духом і бачити Духа в іншій людині?

ІМ: Людині, перш за все, треба усвідомити, що вона не зовсім матерія, що в ній є і Духовне начало».

(З передачі «Істина на всіх одна. ЖИТТЯ»)

Справжнє щастя як раз і є позбавлення від пут матерії. Але це не означає, що треба «накласти на себе руки» і «позбутися цього тлінного тіла». Навпаки, весь сенс існування в тілі у тому, щоб будучи «закутими» в матеріальну оболонку, усвідомлено вибрати життя Духом: відокремити завідомо мертве від вічно Живого.

kak-bit-schastlivym2

P.S. Цю статтю я буду відправляти тим, хто мене питає «Як бути щасливим?»

І якщо ти зараз читаєш цю статтю, якщо ти дочитаєш її до кінця і дійсно хочеш змінити себе і якість свого життя, то ось тобі конкретний список того, що необхідно:

 

Перше і єдине — пізнай, хто ти! Хто така людина, яка її природа, ким вона створена і навіщо? (пізнай, що справжній ти – нематеріальна духовна істота, що володіє можливістю і потенціалом до життя вічного, життя в Любові Божій). І так, найголовніше (незалежно від того, приймаєш ти це чи ні) – Бог є! І Він Єдиний, Він Живий! Бога не можна пізнати свідомістю, але Його можна відчути: Бог є Любов.

І ось на допомогу тобі палички-виручалочки, які допоможуть вступити на Шлях до Бога, шлях до щастя), і пройти його до кінця – стати частиною Духовного світу, стати самою Любов'ю і злитися з Вічністю.

  • Книга «АллатРа» Анастасії Нових.
  • Передача «Свідомість і Особистість. Від завідомо мертвого до вічно Живого».
  • Книги Анастасії Нових серії «Сенсей. Одвічний Шамбали».
  • Передачі з участю І.М. Данилова.

Я змогла пізнати нескінченність Божої Любові і Щастя життя в Його реальності (нематеріальній реальності) – значить, зможеш і ти!

«Дерзай, людино, істинно говорю, як не дано тобі уникнути смерті, так і не дано тобі уникнути Суду Божого».

«Поки ти жива, людино, у тебе є шанс вимолити вічність у любові Божій для душі своєї».

(А. Нових, «Сенсей-II. Одвічний Шамбали»)

kak-bit-schastlivym3

“Щоб приєднатися до Світу Духовного, треба перебувати на стороні Духовного світу і самому стати Духом, тоді і приєднаєшся”.

(З передачі «Свідомість і Особистість. Від завідомо мертвого до вічно Живого»)

Автор: Аня, Санкт-Петербург

 

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 138

Підписатися на новини



Як бути щасливим? Навчи мене - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 138
Схожі статті:


Коментарі
Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція