Кого слухає Бог?

Кого слухає Бог?

Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам;
Бо кожен, хто просить, одержує, і хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють.

(Євангеліє від Матфея глава 7 вірші 7, 8)

 

Рік 2003. Я прихожанка протестантської церкви. Виросла в кращих традиціях вузьконаправленої релігії і була навчена молитися Богу з будь-якого матеріального питання: здоров'я, гроші, чоловік, діти... загалом, все як у всіх.

Одного разу восени, після вечірнього богослужіння, я почала молитися: «Господи, Ісусе Христе, допоможи мені, і нехай моя маршрутка прийде на зупинку той же час». І... моя маршрутка дійсно прийшла дуже швидко, майже в той самий час. Сівши в теплу машину, я благала знову: «Господи, Ісусе Христе, нехай водій зупинить мене на мосту». Зупинятися на мосту було суворо заборонено правилами. Але, оскільки вже не одноразово мої молитви діяли на водія, і він зупинявся в недозволеному місці, на мосту, я завзято продовжувала молитися.

Доїхавши до середини мосту, висловивши водієві своє прохання висадити мене «тут», водій відповів, що не збирається через мене порушувати правила і поїхав далі. У цей же самий час інша жінка почала просити водія і їй зупинити теж в недозволеному місці, але набагато ближче до зупинки. Водій був незадоволений, але все ж прохання її виконав. Я вийшла з маршрутного таксі разом з цією жінкою. У неї виявилося дуже багато сумок. На моє запитання: «В який бік Ви йдете?», вона відповіла: «На вулицю Малиновського». Оскільки мені теж треба було в цю сторону, я вирішила їй допомогти з сумками і заодно розповісти їй про Ісуса, про те, що Ісус любить кожну людину.

Пройшовши метрів 10, я завела таку розмову: «Знаєте, я вірю в Бога. Молюся Господу Ісусу Христу, і Він чує мої молитви...». У відповідь чую: «Так, я і сама Йому молюся. Ось помолилася, щоб водій мені тут зупинив, і він зупинив...». «Як же так»,- думаю я,- «Ми їдемо в одній маршрутці: я молюся про одну зупинку, жінка про іншу, а водій, швидше за все, щоб його не дошкуляли пасажири! Так кого ж слухає Бог?»

Ця історія залишила в мені якісь міркування і завжди, при нагоді, я її згадувала або розповідала приятелям. І питання: «Кого ж слухає Бог?», - не покидало мене.

Минув час, я познайомилася з книгою А. Нових «АллатРа». І... щоб ви думаєте, читаю там такі рядки:

«Треба розуміти, що поки людина оцінює світ з позиції жителя тримірного виміру, тобто через призму свого матеріального мислення, то в багатьох духовних питаннях вона буде сповнена ілюзіями, навіяними її гординею. Вона думає, що раз уже зволила приділити частину своєї уваги духовному світу, то про неї повинні піклуватися цілі сонми ангелів, догоджати її проханням і ледь чи не на царських подушках у рай нести. Насправді, поки Особистість духовно не дозріє, для духовного світу вона непомітна. Приношу свої вибачення за банальне людське порівняння, але такі Особистості подібні до мільйонів репродуктивних клітин. Гамети мають набір хромосом і несуть спадкові ознаки. Людина навіть не помічає їхню матеріальну появу, існування і смерть. Більше того, вона іноді використовує їхню силу, навіть не розуміючи цього. Однак коли при злитті двох гамет утворюється зигота і починає розвиватися ембріон, ось тут вже як мінімум одна людина, я маю на увазі жінку (а в духовному значенні божественне жіноче начало), уже не зможе ігнорувати цей факт. Вона обов’язково зверне свою пильну увагу на це явище, і надалі буде піклуватися про нову істоту. Так і в духовному відношенні. Людині треба ретельно працювати над собою, осягати духовні практики, жити спілкуванням на глибокому чуттєвому рівні зі світом Бога, щоб відбулося злиття Особистості з Душею і вона, таким чином, заслужила право бути прийнятою у Вічність. Тоді й духовний світ зверне на цього індивіда свою увагу, оточить його турботою, як довгоочікувану нову досконалу Істоту».

А Ви, читачу, задавали собі питання: кого слухає Бог? І хто чує молитви про матеріальне?

Далі буде...

 

Див. "Кого слухає Бог? Частина 2"


Марія Мликіна

 

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 69

Підписатися на новини



Кого слухає Бог? - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 69
Схожі статті:


Коментарі
  • Андрей

    13.07.2015 10:33

    Интересное наблюдение ))) А меня вопрос “кого слушает Бог?” и пример с маршруткой ещё наводит на такие мысли: многие считают свою религию самой истинной и верующих других религий считают неправильными. А если взглянуть на это с другой стороны... Разные люди исповедуют разные религии, но неужели Бог слушает только верующих какой-то одной “правильной” религии и им помогает, их спасает, а всех остальных игнорирует? Тогда что, получается, Бог исповедует какую-то религию и поддерживает верующих  только этой религии? )))) Абсурд, правда?))) Как может Бог поддерживать какую-то религию? Это мы делим друг друга на религии, нации, расы и говорим: “вот с ним я дружу, а ним нет”. Но Бог нас не делит))) На Земле около 7 млрд. человек и все Его дети и каждого Он любит, каждого Бог слышит. Богу не важно какую религию ты исповедуешь, важно открытое сердце человека, его Любовь к Богу. Ведь религии создаются людьми, это продукт рук человека. В историческом процессе было много религий: одни создавались, другие разрушались. Но Бог же не появился, скажем, с возникновением христианства, Он и до этого был)) и когда какая-то религия исчезает, это же не значит, что Бог исчезнет вместе с ней))) Бог вечен))

    Відповісти
  • Светлана

    12.07.2015 18:21

    Во время чтения статьи вспомнился разговор из одной передачи, приблизительный смысл: в конечном счете человек может получать объекты своего желания, по сути подачки от материи, но за это отдает возможность своего спасения.  “Смысл пребывания человека в этом мире-  [....] воспарение к своему предназначению и расцвету всего самого лучшего, что есть в нём.” АллатРа

    Відповісти
  • Raisa

    10.07.2015 13:20

    Спасибо за статью. Мы привыкли обращаться к Богу как к прислуге, исполняющей все наши пожелания. А ведь он сам знает, что для нас лучше. Надо только прислушаться и понять,а скорее даже, почувствовать.  И помнить о главном - о спасении души своей.

    Відповісти
  • Ольга

    10.07.2015 05:17

    Статья показывает абсурдность ситуации. Каждый, кто привык вспоминать Господа в суе задумается, а нужен ли поток слов, который Бог точно не слышит. а вот кто слышит: Нельзя просить у Бога о чём-либо материальном, потому что на самом деле ты будешь вкладывать свою духовную силу в просьбы к материальному миру. И будут давать те, кто хозяйничает в этом мире, нашёптывая тебе желания от Животного начала. Тебе всё дадут, то малое, что ты просишь, но гораздо большее у тебя отнимется. И Бог здесь ни при чём. Ведь ты сам делаешь выбор в пользу материи и своим выбором губишь свою духовную судьбу, разменивая Вечность на смертное мгновение. (цитата из книги А. Новых «АллатРа»).

    Відповісти
  • Егор

    09.07.2015 22:46

    Отличная статья.  Как написано в книге А.Новых:”Кто ты? И кто Бог?”

    Відповісти
Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція