Марія Магдалина – Сяючий Світоч!

Марія Магдалина – Сяючий Світоч!

Людина – звучить гордо! Людина вміє любити і співчувати. Людина наділена здатністю творити прекрасне... Людині дано право вибору... Людині дарована сила думки... Фрідріх Ніцше писав, що "людина – це канат, натягнутий між твариною і надлюдиною, – канат над прірвою". Гарно сказано і головне – точно. Адже коли ми долаємо лінь і страхи, які нав'язані свідомістю, коли розширюємо кругозір знань і керуємося у своїх діях почуттями душі – то в кожному з нас починає пробуджуватись сутність справжньої Людини. І це відбивається на всьому суспільстві. Саме такі внутрішні зміни в кожній людині здатні врятувати нашу цивілізацію.

За останні роки, напередодні планетарних природних кліматичних змін, можна побачити тенденцію до розкриття багатьох вікових таємниць і загадок у всіх сферах життя суспільства: науці, релігії, історії... Настав час людству дізнатися про багато подій, знайти відповіді на глобальні питання. Правдива історія Марії Магдалини в цьому ряду.

МаріяОсь уже багато століть, більшість людей, не обтяжуючи себе самостійними пошуками Істини, приймали на віру те, що Марія Магдалина була розкаяною грішницею. Причин цього безліч і допитлива людина завжди знайде правду. Таким чином, на сьогоднішній день втрачено або підмінено Знання про справжню роль і значення творчого жіночого начала і зокрема ролі Марії в історії Ісуса і всього людства.

Саме це і послужило причиною того, що західна Церква ототожнила образ Діви Марії з безіменною жінкою, яка омила ноги Ісуса (Лук. 7:37-38). Однак, в 1517 році французький учений-домініканець Жак Лефевр д'Етапль заявив, що не існує доказів, що підтверджують дану заяву Папи Григорія Великого. Цікаво, що в дослідженні американської вченої Кетрін Людвіг Янсен про становлення культу Марії Магдалини згадується, що основою дослідження є «перевершуюче всяку уяву рукописне зібрання проповідей Ватиканської бібліотеки»! Виходить, що у Ватикані збереглися історичні документи, але інформація, викладена в них, не афішується. Ця обставина в першу чергу пов'язана з тим, що приховувати Істину і поширювати пітьму незнання, зацікавленим у цьому структурам, багато в чому вдається лише тільки тому, що люди, задовольняючись готовими відповідями, не прагнуть пізнати більше.

Дослідження вченої, описані в роботі «Марія Магдалина», охоплюють період пізнього Середньовіччя. В цей час в областях Провансу та Італії шанування Марії досягло свого піку. Варто відзначити, що в двадцятому столітті дослідженням образу Марії Магдалини, історії текстів і поширенням житій про цю святу зайнялися вчені з різних галузей наук. В їх число входив і Ганс Гансель, Елен Мередіт Гарт, Марджорі Мелвернс та інші...

Щоб зрозуміти причину такого широкого поширення культу Марії Магдалини в досліджуваний період, досить просто зіставити деякі відомі факти з історії. Відомо, що термін «пізнє Середньовіччя» використовується для опису періоду європейської історії в XIV—XVI століттях.

Печатка тамплієрівТут буде досить цікаво співставити той факт, що саме на початок XIV століття припадає ліквідація ордену тамплієрів, в якому особливо шанувалося божественне жіноче начало в образі Софії (Марії, як Провідника сил Аллата). Тамплієри поширювали знання про істинне Вчення Ісуса, поширювали творчі символи і знаки серед людей, на ділі допомагали народу, їм вдалося значно підвищити рівень життя суспільства. Але головне – на основі чистих Знань, вони допомагали людям стати на шлях самостійного духовного розвитку, тобто це виключало посередництво жрецьких структур у стосунках людина – Бог, ці знання виключали страх, людина розуміла, що є вільною Особистістю і над нею є тільки Бог. Період діяльності тамплієрів відображений в історії як період процвітання. Інший збіг, що після арешту лідерів ордену в п'ятницю 13 жовтня 1307 року і масових страт тамплієрів у 1313 році, почалася серія лиха, що охопила Західну Європу, що призвело до загибелі значної частини населення цього регіону планети (Великий голод 1315-1317 рр., Чорна смерть – епідемія чуми, різні війни). Цікаво, що і сьогоднішнє людство стоїть на межі вибору. Адже у нас є Знання для створення єдиного самоврядного суспільства. Вибір і дії кожної людини, що входить у це глобальне товариство, потягнуть за собою неминучі наслідки для всієї цивілізації. А ось в яку сторону – це залежить від нашого з вами вибору.

Марія МагдалинаЗгідно з історичними відомостями Марія була родом з міста Мігдал-Ель, походила з досить заможної родини, була розумною, безкорисливою, милосердною і чистою. Марія добровільно відмовилася від привілеїв багатого роду і високого становища в суспільстві заради того, щоб осягати Вчення Ісуса і допомагати Йому.

Ім'я Магдалина вона отримала від Ісуса. "В Євангелії від Матфея (у главі 16 вірш 13-26) зберігся сюжет, який формувався на основі реальної історії. Тільки головним його героєм був не Петро, а Марія. Ісус якось запитав своїх учнів, за кого вони Його шанують, тобто, ким вважають. Учні відповідали, що за Вчителя. І лише Марія, зрозумівши, що в той момент питання лунало від Сутності Його, відповіла «Ти є Христос, Син Бога». І тоді Ісус сказав їй: «Блаженна ти, Маріє, бо не плоть і не кров відкрили тобі це, а Отець Мій, Який на небесах; і Я кажу тобі: ти – Магдала Церкви Моєї і врата пекла не здолають її». Саме з тих пір Марію стали називати Магдалиною. І це аж ніяк не тому, що вона була з міста Мигдал-Ель. Просто в арамійській мові magdala означає «вежа». Для посвячених людей «Магдала Церкви Ісуса», «Вежі Шамбали», «Стовпи Віри» – це схожі поняття, що означають особливих людей, яким відкривають і довіряють знання Шамбали....

Так що, якщо говорити про Марію Магдалину, то вона була саме тим найближчим учнем, кому Ісус не тільки довірив таємні знання, але й вручив те, що сьогодні люди називають «Граалем», а, по суті, адаптовану формулу Первинного Звуку. Це і є ті самі «ключі від Царства Небесного», про які Ісус говорив: «І дам тобі ключі Царства Небесного; і що зв’яжеш на землі, те буде зв’язане на небесах, і що розв’яжеш на землі, те буде розв’язане на небесах»". 

(А. Нових, "Сенсей IV"

Св. Марія Магдалина. Мозаїка над входом у церкву.  Російський православний монастир Св. Рав. Ап. Марії Магдалини (Гефсиманська обитель)

Св. Марія Магдалина. Мозаїка над входом у церкву.
Російський православний монастир Св. Рав. Ап. Марії Магдалини (Гефсиманська обитель)

Повертаючись до дослідження Кетрін Людвіг Янсен про Марію Магдалину, можемо прочитати наступні висновки вченої:

Існує три гностичних Євангелія, в яких Марія Магдалина відіграє значну роль: «Pistis Sophia» та «Євангеліє від Марії», причому перше було відомо з вісімнадцятого, а друге — з дев'ятнадцятого століття, і «Євангеліє від Філіпа», знайдене серед гностичних творів у Наг Хаммаді.

У самому давньому з цих творів, «Євангеліє від Марії» (єдине — з числа канонічних, апокрифічних або гностичних — Євангеліє, в заголовку якого стоїть жіноче ім'я), Марія Магдалина виступає одночасно в ролі пророчиці і совісті апостолів. Вона перестерігає інших учнів жити за Божими заповідями і бачить видіння, в якому Христос хвалить її за вірність християнському вченню. Цей твір є однаковою мірою як похвалою непохитній вірі Марії Магдалини, так і прихованим докором Петрові, який не тільки тричі за один вечір відрікся від Христа, але і вважає принесену Марією Магдалиною звістку про воскресіння Ісуса «порожніми словами».

Марія МагдалинаПісля зіткнення з Початковим Звуком – Граалем – Марія знайшла можливість допомогти багатьом людям у їх духовному становленні. У книзі «Сенсей IV» є цікаві рядки:

«...коли Марія Магдалина стала масово являтися людям, церковникам потрібно було якось це пояснити, тим більше що вони Марію Магдалину і зовсім приписали до блудниці, грішниці, що кається, для того, щоб принизити і розтоптати пам'ять про неї в очах своєї «пастви». Але оскільки діва Марія продовжувала являтися віруючим людям, набуло поширення поняття про діву Марію як матері Ісуса, шанування її як Богородиці, Богоматері. Але це вже людське трактування, люди люблять переінакшувати все по-своєму. Хоча те, що Марію Магдалину називають дівою Марією, матір'ю Ісуса, нічого не змінює. Допомога Марії від цього не зменшиться. Адже вся суть тут криється в придбаній нею божественній силі і жіночому началі».

В описі картини М. Реріха «Праці Богоматері» можна побачити схожі моменти, що відображають правдиву інформацію про Духовний подвиг Діви Марії:

"Занепокоївся Апостол Петро, ключар Раю. Каже Господу: "Весь день стережу ворота, нікого не пускаю, а на ранок нові люди в Раю". І сказав Господь: "Підемо, Петре, нічним дозором". Пішли вночі і бачать: Пресвята Богоматір опустила за стіну раю білосніжний Свій шарф і приймає по ньому якісь душі. Роззаздрився Петро і хотів втрутитися, але Господь шепнув: “Ш-ш! не заважай!"

Таким чином, завдяки самовідданості та невичерпній силі Любові, безліч людей по всьому світі, досі знаходять допомогу Господа через чистого Провідника – Марію Магдалину – Богородицю! Духовна допомога, що надається нею стражденним – ось в чому її головна заслуга!

Своїм особистим прикладом вона надихає на служіння Всевишньому Господу і духовну допомогу людям! І саме такий приклад Духовного подвигу повинен оспівуватись у творчому суспільстві. Якщо ми хочемо побудувати єдине, гармонійне суспільство, то необхідно виховувати молодь на прикладах, гідних наслідування, і саме головне, намагатися самим дотримуватися такого шляху! Духовний подвиг Марії Магдалини викликає величезну повагу. Її благородний приклад викликає внутрішню потребу розвиватися духовно, розкривати красу Душі, дарованої нам Богом, а її самовідданість викликає справжню повагу та внутрішнє прагнення примножувати в кожному дні Любов і Доброту до всіх людей! Саме це і є справжнє життя: Любов до Бога і людей і наповнення цією Любов'ю кожної миті нашого життя!


Автори: Данило Богданов і Аріна Калініна

 

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 363

Підписатися на новини



Марія Магдалина – Сяючий Світоч! - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 363
Схожі статті:


Коментарі
  • Игор еша

    01.06.2017 23:31

    Прекрасно. Когда читаешь открытой душой, то очень глубоко чувства проявляются.

    Приятна не просто правда про Великого Человека. Приятно раскрываться в чувствах, читая столь полезное для души чтение.

    Відповісти
  • vovchik

    01.05.2016 07:11

    Прочитал. Это мноое объясняет. Но я читал и другую историю Магдалине. Там она уединяется в пещере, фактически становясь схимонахиней (простите, если написал неправильно), где она молится за всех грешниц и проституток. Находит её друг, святой уже в старости при смерти, друг, с которой она стала на путь подвижничества. В момент, когда он её нашёл, она была покрыта тольк одним - своими волосами, седыми, но длинными, полностью покрывающими ноготу её тела. Когда друг Марию причастил, она отошла к Господу. Само современное папство говорит, что рассказаная мною в кратце история - христианский миф, написаный на основе двух реальных историй святых: Марии Магдалины и ещё одной (забыл имя). Но красивый и поучительный миф. Я бы назвал его Средневиковым фанфиком (я о истории, которую упамянул я). Главное не спорить о правдивости и не правдивости статьи данного автора, а уяснить: что из данной статьи ты возьмёшь для себя?

    Відповісти
  • Дмитрий

    19.01.2016 21:13

    Большое спасибо!! Интересно и познавательно!!!

    Відповісти
  • Андрей

    10.01.2016 19:19

    Спасибо! Когда вдумываешься во всё это, когда представляешь и понимаешь, что Мария каждому человеку проводит силы Аллата, благодаря ей это всё, а она была простым человеком, как и мы, и настолько сильно полюбила Бога... душа от этих пониманий наполняется благоговением и хочется искренне поблагодарить Её.

    Відповісти
  • Лена

    06.01.2016 16:21

    Очень вдохновляюще и интересно! И здорово,что в канун Рождества! Спасибо!

    Відповісти
  • Василий

    06.01.2016 08:51

    Спасибо за статью!
    Особенно понравилась притча о помощи Марии. Очень актуальная информация. Несмотря на все искажения, которые специально были внесены людьми Петра и Павла, люди все-равно приходили к Богу.

    Відповісти
Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція