Справжня Духовна робота над собою починається з першого кроку до Бога

Справжня Духовна робота над собою починається з першого кроку до Бога

“- А з чого починається перший крок до Бога?
- Я би сказав із чесності, з чесності перед самим собою. От коли людина задає собі питання “хто я?”, чесно і починає дивитися, для чого вона, що вона? Просто набір всіляких молекул і все решта? Така складна машина, для чого вона потрібна? Коли вона починає знову ж таки: “чому я тут?”, “для чого, і хто я?”. От із першого питання “Хто Я?” і починається шлях до Бога. Ну, або навпаки в іншу сторону, в залежності від того, яку відповідь вона вибере сама для себе, і хто нею буде керувати на даний момент.”

З передачі “Прийдешні катаклізми. Про взаємини людей. Відродження людяності. Істина на всіх одна”

 

Пізнаючи свій внутрішній світ, людина перетворює себе всередині, а потім і зовнішнє перетворюється у відповідності з її внутрішнім. Нічого не потрібно змінювати навколо, просто почни з себе. Коли особистість людини починає відчувати Духовний Світ, вона радіє, а свідомість в цей момент біситься. Людина завжди стоїть на Виборі двох доріг, і аби вибрати одну з них, потрібно відчути, яка з них істинна, а яка - хибна. Дорога до Бога - відчувається, а до Диявола - показується! Не все, на що ти дивишся, - Істина, лише почуття ніколи не зраджують. Жити в цьому світі, животіти в матерії, або вибрати Духовний світ, який зароджується тут, а там, а там він тільки починається - шлях у Вічність.

 

Духовна робота над собою – це твердість Вибору

Внутрішнього Вибору. І як тільки вибираєш цей шлях, нічого не втрачаєш, а до цього свідомість шепотіла, що можеш втратити все. На Шляху до Бога нічого не втрачається, там тільки набувається. Але свідомість все одно не відстає, адже для нього Твій Вибір до Бога стає смертю. Якщо голос в голові каже: «ти можеш багато чого втратити», «ще не туди підеш», «краще почни завтра, сьогодні не той день», «цей світ краще, сам подивися, тут все реально, а там невідомо, що буде». Це все свідомість говорить, у неї задача така – відволікати. Вона виконує свою роботу. Зміцнюючи Особистість у Виборі. Адже відомо, що свідомість є дорослішою за Особистість, вона розвивається швидше, ніж Особистість.

Тіло, свідомість, мозок – інструменти матеріального світу, і щоб зрозуміти це, потрібно в першу чергу "прокинутися", і як тільки вловив ниточку зіткнення з Духовним світом, не відпускати її. Не йти на повідку у свідомості, хоч вона і кричить завжди голосно. Потрібно просто прислухатися, що говорить тиша. Особистість знає, що там її Дім, звідки вона прийшла і туди має повернутися. Тільки ворог, ловець Душ, не дрімає, він постійно напоготові: закидає думки, робить усе, аби привернути до себе увагу.

З чого починається перший крок до Бога

Розуміння цих моментів і спостереження за тим, що відбувається в моїй голові («чи за моїм бажанням такий кіпіш в голові?», «чи є хоч одна моя думка, яку я сам собі створив?»), дозволяє Особистості озирнутися навколо, трішки замислитися, змусити свідомість відповісти на ці питання. Ось тут і зароджується перший крок до Бога! Свідомість заходить у глухий кут від таких «витівок» Особистості.

«Особистість — це всього лише зародок індивідуальної Свідомості можливої майбутньої Духовної Істоти. Сама собою вона нічого не являє в духовному плані. Душа ж вміщує у собі великий потенціал. Але без злиття Душі з Особистістю цей потенціал може бути розтрачений даремно. І тільки коли, умовно кажучи, відбувається резонанс вібрацій, своєрідне злиття, «запліднення» Душі Особистістю, тільки тоді і народжується нова, безсмертна Духовна Істота з індивідуальною свідомістю і великим духовним потенціалом. В цьому й полягає сенс людського існування: або перемога Життя, або поразка Смертю.»

З книги "АллатРа"

Свідомість знає, що буде, коли Особистість стане Духовною Істотою. Вона буде служити Їй. І свідомість всіляко намагається відволікти Особистість, затуманити її, щоб вона не знала, який у неї є шанс, і який «Належний пост» вона може зайняти. Поки Особистість віддає свою увагу свідомості, вона живиться, росте, радіє, але як тільки Особистість зрозуміє, що приховано від неї, свідомості доведеться виконувати завдання Особистості.

«Тому, коли йдуть явні його протистояння у вигляді ліні, небажання, відмовок, потрібно подвійно зібратися з силами і почати духовно працювати над собою. Потрібно, навпаки, збільшити час медитації, занурюватися, незважаючи ні на що, ще глибше по відчуттях, ще наполегливіше стукати в духовний світ і відновлювати свій рятівний щирий Діалог з Богом. Потрібно як мінімум два рази на день робити духовні практики, а протягом дня не втрачати зв’язок зі своїм внутрішнім світом, з Душею, з відчуттям присутності Бога. І тоді це стане не просто способом життя, це стане тією духовною дорогою, яка з кожним кроком буде наближати тебе до Вічності.»

З книги "АллатРа"

З кожним днем потрібно зміцнюватися у Духовному становленні Своєї Особистості. Важко на початку, тому що темно, йдеш на дотик, але потім стає світліше, і ти бачиш шлях, досягнення, внутрішні і зовнішні зміни навколо себе. Головне почати і не думати, що буде, знати, що вже є ця нитка. Срібна нитка – навігатор в Духовний світ. Глибинні почуття не брехливі, вони сповнені і реальні. І немає ніякої ілюзії у досягненні щастя, воно вже є – всередині, Ворота в Рідний Духовний Світ.


«Духовна робота над собою багатогранна в кожному дні. Вона передбачає не тільки працю за допомогою духовних інструментів, але й напрацювання чистоти думок, справ і вчинків, гідних звання Людини.»

З книги "АллатРа"

 

«Справжнє жертвопринесення Богу — це коли людина на вівтар свого життя приносить у жертву своє Тваринне начало, тобто відмовляється від множинних своїх бажань, помислів, ілюзій швидкоплинних і тимчасових, відкриваючи таким чином собі духовний шлях до істинної Вічності — у світ Бога.»

З книги "АллатРа"

 

Основа Справжньої Духовної роботи над собою – це Увага.

«Людям важливо пам’ятати, що в їхньому повсякденному житті ключовий момент — це увага. Чому людина приділяє та віддає у своєму житті увагу (яким думкам, перевагам, бажанням), те й отримує. Життя у своєму справжньому прояві є інформаційний обмін, що далеко не обмежується тим вузьким спектром видимих і чутних частот, які людина частково сприймає в тримірному світі. Я вже розповідав на образному прикладі інформаційних цеглинок, що інформація є скрізь і вона присутня у всьому. Вона існує поза часом і простором, бо вона утворює все, в тому числі час і простір. Інформація постійно впливає на індивіда. Але лише тоді, коли він починає віддавати їй увагу, тобто здійснює свій вибір, інформація починає повноцінно працювати в ньому, згідно своєї програми. Тобто відбувається залучення структур людини, пов’язаних не тільки з тримірним світом (наприклад, свідомості, підсвідомості), але й із загальною її енергетичною конструкцією. Особистість непомітно для себе починає жити цією інформацією, вона стає частиною її реальності. Тому людина своїм вибором і творить свою подальшу долю, приділяючи увагу тій або іншій інформації. Наділяючи її силою своєї уваги, по суті, вона наділяє життям вкладену в ній програму, яка і перетворює її життя в ту або іншу реальність.»
З книги "АллатРа"


Автор: Артем

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 69

Підписатися на новини



Справжня Духовна робота над собою починається з першого кроку до Бога - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 69
Схожі статті:


Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція