Порвіть мотузку

Порвіть мотузку

“Ти приходиш у цей світ, щоб довести Богові, що ти Людина, а не тварина. А якщо індивід вимагає своєю обмеженою свідомістю доказ у Бога, нехай гляне на себе в дзеркало! І якщо погодиться з тим, що пішов від мавпи, мавпою він і є. Навіщо мавпі шукати Бога? Їй треба шукати банани..."

Анастасія Нових "Перехрестя"

Дуже часто мені в житті траплялася така фраза, як "подивися в дзеркало". Я ніяк не міг вникнути в суть. Дивився на себе, але просто безглуздо кліпав очима, намагаючись розгледіти і зрозуміти, що саме я повинен був побачити? Але все ж, при спробах вдивитися в себе в дзеркалі, щось іноді змушувало тремтіти в мені якісь потаємні струни... Що це було?

Минуло стільки років, а розуміння прийшло за долі секунд. Звичайно, якщо б я не напрацьовував медитації і не працював над собою, то й не зрозумів би цього.

“Ще раз кажу, духовний шлях – це праця. Щоденна праця. І нагородою їй може бути те, що називають порятунком. Для цього потрібно докласти зусилля. Хоча саме розуміння, воно просте. Воно настільки просте... що треба докласти багато сил, щоб зрозуміти цю простоту..."

З передачі “ХХХ. Про Геліарів"

 

УВАГА

“Душа є основною, найважливішою частиною всієї конструкції людини. Душа — це ти ж, але істинний. Вся інша енергетична конструкція в шести вимірах вибудувана навколо неї. У цій медитації людина отримує досвід зовсім іншого сприйняття своєї дійсності, вчиться пізнавати себе з позиції Спостерігача від Духовного начала.”

Анастасія Нових "АллатРа"

 

"Так от, коли людина усвідомлює, що та частинка вічного – її душа – це і є вона істинна і її життя дійсно нескінченне, що за цією межею стоїть вічність і у людини є шанс увійти в неї, вирвавшись з матеріального полону, тоді вона починає пробуджуватися, усвідомлювати цю реальність без ілюзій".

Анастасія Нових "Сенсей-IV"

 

“Ігор Михайлович: У нас тут кожен індивідуальний, кожен сам по собі. А у світі Бога немає такого. Там одна сім'я. І от якби люди дійсно займалися духовним саморозвитком, у нас би не було ворожнечі, повір. Ніхто нікому поганого слова не сказав би і поганого діяння не зробив. Чому? Бо ми єдині. Ми – кожен індивідуальний, але ми єдині. Ми духовно з'єднані. Наші Душі – це єдине ціле... І Особистість, яка, з'єднуючись, так? Ось вона приходить в той світ, вона стає частиною цілого. Вона стає частиною Бога, вона є Богом. Бо Бог – це сукупність безлічі. Він єдиний у множині і є численним в єдності".

З передачі "Відвертий діалог про найголовніше"

Душа – справжній ти.

Свідомість – надбудова в конструкції.

Так якщо Душа – це частина Бога, то хто ти? ☺

Тут я підійшов до дзеркала. І прийшло розуміння того, як це просто.

Свідомість може нам постійно підкидати сумніви, але це все одно, що краплю наділити свідомістю, і свідомість буде говорити, що вона не вода, і ні в якому разі не частина океану. А вода буде його слухати і приймати ці думки за свої.

Чому так відбувається?

З цього приводу є одна притча:

“Одного разу, проходячи повз слонів в зоопарку, я раптом зупинився, здивований тим, що такі величезні створіння, як слони, трималися в зоопарку прив'язані тоненькою мотузкою до їх передньої ноги. Ні ланцюгів, ні клітки. Було очевидно, що слони можуть легко звільнитися від мотузки, якою вони прив'язані, але з якоїсь причини, вони цього не роблять.

Я підійшов до дресирувальника і запитав його, чому такі величні і прекрасні тварини просто стоять і не роблять спроби звільнитися. Він відповів: "Коли вони були молодими і набагато меншими за розмірами, ніж зараз, ми прив'язували їх тією ж самою мотузкою, і тепер коли вони дорослі, досить цієї мотузки, щоб утримувати їх. Виростаючи, вони вірять, що ця мотузка зможе утримати їх і вони не намагаються втекти".

Це було вражаюче! Ці тварини могли в будь-яку хвилину позбутися своїх "кайданів", але із-за того, що вони вірили, що не зможуть, вони стояли там вічно, навіть не намагаючись звільнитися".

Все, що тримає – це сумніви, шаблони, висновки, прив'язки, минуле, страхи, тобто свідомість, яка диктує і сумнівається в цьому.

А свідомість – це ілюзія.

Так відв'яжіться від своєї свідомості, порвіть цю мотузку сумнівів.

Ту мотузку, якої немає.

«Агапіт вчив людей зберігати чистоту своїх думок. Бо будь-яка погана думка породжує сумнів. А у сумнівах чистої віри не буває. Сумнів здатен зруйнувати все. Агапіт завжди повторював: «Віруйте, і воздасться вам по вірі вашій. Це просто, але осягнути складно. Вся складність у простоті.»

Анастасія Нових "Сенсей-II"

Учасник МГР "АЛЛАТРА"

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент і натисніть Ctrl + Enter.


Це цікаво 131

Підписатися на новини



Порвіть мотузку - Рейтинг теми: 5.00 з 5.00 проголосувавших: 131
Схожі статті:


Залишити коментар
AllatRa.TV онлайн


Архів матеріалів

Концепція