Знайомство з Біблією. Особисте враження

Знайомство з Біблією. Особисте враження

Серед різної інформації на просторах інтернету і на сторінках книг зустрічаємо безліч точок зору про найвідомішу в світі книгу – Біблію. В деяких джерелах ми знаходимо думку про Новий Завіт як про найбільш достовірний історичний документ древності. Багато хто  підносить Біблію як Святе Письмо, як Слово Боже, надіслане згори через пророків, приймаючи все сказане на сліпу віру. Але чи так це насправді?

Тема страху в Біблії

Нещодавно подивившись передачу «Істина і плевели» на міжнародному інтернет-телебаченні АЛЛАТРА ТБ, дуже надихнулася інформацією і тими відкриттями, які дані в ній. З’явився внутрішній інтерес побути дослідником, і почати з того, що по релігії повинно бути мені близьке – з Біблії.

Тут же доречно відзначити, як працює свідомість, на моєму прикладі. Адже Біблію за фактом  раніше серйозно не вивчала, але тривалий час беззаперечно вірила у святість даної книги, спираючись лише на думки авторитетних осіб організації. Але вже тепер, по-справжньому ознайомлюючись  із цією книгою, при всій повазі до християнства і любові до тієї Істини, яка закладена Ісусом  Христом, чесно кажучи, приголомшена від інформації, з якою стикнулася.

Як би не хотілося почати розповідь про Святе Письмо із воістину святих слів, але, на жаль, перше, що залишається після прочитання, – це величезна кількість згадувань і акцентів на страху: страх божий, богобоязливість, страх перед гнівом Божим і таке інше, – і це лякає. В тому сенсі, що, усвідомлюючи, для скількох людей ця книга є дійсно авторитетною, розумієш, які закладки в такому випадку будуть для їхньої свідомості і яке відношення сформується до Бога і всього духовного, і чим вони в подальшому будуть жити. Тим паче, що багато хто не вибірково сприймає дану книгу, шукаючи серед тони плевел зерна, що вціліли крізь віки, а навпаки, максимально дослівно, буквально,  з відсутністю будь-яких упущень. Деякі настільки віддаються фанатизму, що відчувають відношення до неї, м’яко кажучи, релігійного мандражу і фанатичних хвилювань.

Виходячи із розумінь, що будуть описуватись під час розповіді, нижче вибірково наводяться короткі біблійні приклади. Ось декілька з них, що стосуються теми страху:

Підміни в Біблії про страх Божий

І що сприйме свідомість людини, беззаперечно віруючої у достовірність даного джерела від Бога? Людська свідомість прочитає інформацію, що вона раба Божа, що життя без Бога неможливе без наявності страху перед Ним, а також, що сила Бога і могутність Божа проявляється у владі над народами, де Він нібито може «…і гнів проявити, і народ знищити, і біди наслати, і первістків погубити…» і таке інше. Але невже це робить Бог? Бог, який є досконала Любов?

На жаль, у Старому Завіті ми читаємо наступне:

Знайомство з Біблією

Продовжуючи читати ці приклади та інші подібні їм, ми бачимо, які установки закладаються у свідомість, де людина, начебто стаючи на сторону Бога, уже нібито сама може мати не меншу владу, але, звісно, продовжуючи боятись Того, хто над нею. І вже тепер нібито у її людській владі знищувати народи і поневолювати.

Чи не нагадує це закони цього тваринного світу зі споживацьким форматом, де більш сильний владарює над слабким? І чи не є це лазівкою для свідомості, щоб виправдати свої маніпулятивні та кровопролитні дії у зіткненнях різних народів у прикладах історії людства?

Про обраність

Також хочеться відзначити ще один важливий факт, який стосується Старого Завіту, або, як по-іншому називають, єврейської Біблії – це обраність одного народу.

Старий Заповіт. Про обраность

Але що ми читаємо у Новому Завіті? Що чадами Божими стають не від крові чи плоті, а ті, хто народився від Бога, тобто є фактор не якоїсь матеріальної приналежності, а особистого духовного вибору і подальшого духовного життя:


Євангеліє від Іоанна 1:11-13


Доречно навести ще одну цитату Старого Завіту, що стала особисто для мене відкриттям:

Цитата. Буття 32:28

Знайомство з Біблією. Акценти Старого та Нового Завітів


Хочеться відзначити також різницю змістовних акцентів Старого та Нового Завітів. У першому акцент робиться на войовничості, війнах, завоюванні народів і територій, виправдовуючи це «волею Господа» (щоправда, якого бога мають на увазі укладачі Старого Завіту?..). У другому випадку, в Новому Завіті, закладка вже інша: приниження себе в страху і трепеті, в богобоязливості і покорі (але і тут запитання: хто про це дійсно говорив?).

Цитата. Діяння 13:16

У відповідь на це спливає зустрічне запитання: хіба це відповідає Вченню справжніх пророків? Ісус Христос ніколи не говорив про страх і плач, і його істинні учні ніколи про це не говорили. Істина завжди будувалась тільки на Любові, і про Любов передавалося в усі віки, про Любов і свободу. Тим паче Істина ніколи не роз’єднує, вона завжди об’єднує.

Читаючи далі, ми зустрічаємо цікаву інформацію. У Новому Завіті зустрілися слова, які передають суть того, хто такий Бог. Адже Бог – це не образ, Він не ототожнюється з кимось одним, як наприклад, у свідомості людей, якщо мислити мірками матерії, що Бог – це старець з бородою. Ні. Бог – це Любов, тому і побачити Його неможливо очима земними, бо Любов’ю можна тільки жити, і шлях до неї лежить через щирі почуття, про що ми і читаємо нижче:


Досконала любов до Бога. Євангеліє від Іоанна

І тут у відповідь згадуються суперечливі слова зі Старого Завіту, де багато тих, хто іменувалися пророками, оперували на доказ своєї обраності тим, що вони начебто «бачили Бога, розмовляли з Ним, або Він сам говорив з ними».

І сказав Господь Мойсеєві

І таких прикладів у Старому Завіті безліч. Тобто є у Старому Завіті свій бог, з яким можна і поговорити, і побачити його, та і завоювання народів для нього як само собою зрозуміле… До речі у іудейського божества є своє іменування: Елохім, або Яхве. Тільки пізніше вже, з приходом Ісуса Христа, знову приходять і чисті Знання. І розуміння Бога для людей оновлюється не в розумінні когось, а в розумінні Любові, в розумінні безмежного Світу Духовного, який Єдиний у Множині і Множинний у єдності.

Зерна Істини. Довершена Любов

Звісно ж, трохи нижче все-таки хотілось би навести ще деякі цитати Христа і побачити ту величезну різницю між ними і словами тих, хто на цьому вченні створив релігію, як організацію з інструментами влади і покори.


Євангеліє від Іоанна 8:31-35

Євангеліє від Іоанна 15:14-15

Щоб ви любили одине одного, як Я полюбив вас


Якщо взяти ці та багато інших прикладів, ми побачимо, що говорилось про Любов, про свободу, про радість. Ісус звертався до учнів як до рівних і вільних. І в подальшому істинні послідовники Христа і жили як рівні, як діти Божі, але не як раби Його, їм не потрібні були посередники, і отцями вони не називали нікого, крім Господа Бога, як і вчив їх Ісус:


Євангеліє від Матвія 23:9 Бо один у вас Отець, Який на небесах


Внутрішня Духовна опора

Іще один важливий момент із настанов Ісуса Христа своїм учням. Якщо коротко висловити, то дуже багато ми зустрічаємо в Новому Завіті, що Він закликав учнів не боятися, Він говорив їм – не бійтеся. Чи не цьому треба  слідувати тим, хто щиро прагне до Бога? Чи не це намагалися в наступні тисячоліття після того, як Ісус пішов, стерти творці організації? Чому? Тому що вільними людьми, у яких істинна найнадійніша опора всередині, яким нічого не страшно тут в матерії, бо вони живуть справжнім Життям, і, відповідно, на них не діють важелі управління, такими людьми неможливо керувати.


Знайомство з Біблією – Євангеліє від Іоанна – про Любов до Бога


18 У любові немає страху, але довершена любов проганяє страх, бо в страх має муку. Той, хто боїться, не довершений у любовi.

(1-ше Іоана 4:18)

Істина одна на всі часи

Як ми бачимо, Істина одна на всі часи, як би звичайні люди не спотворювали її у віках. І тут, навіть на цих прикладах, видно, де та Істина, привнесена Сином Божим, а де домисли людей, які створювали релігію, точніше їхніх свідомостей, що і спотворили чисті знання. Настільки разючий між ними контраст і з якою гіркотою читаються рядки про той же страх, коли ти розумієш, скількох людей століттями і тисячоліттями це збивало зі шляху Любові та Свободи.

Чому так трапляється? Тому що ті ж творці організації для мас прибрали практику, і обивателю нічого не залишалось як всього лиш «вірити і сподіватися», і задовольнятися все тією ж ілюзією. Але коли на практиці розумієш, що Бог — це і є істинна, найчистіша довершена Любов, ти ніколи не будеш боятися Бога. Як можна боятись Любові? Як можна бути рабом Любові? Як можна прийти до Любові шляхом страху? Перебуваючи у страху, ти стаєш частиною страху, завідомо закриваючи собі шлях Любові.

У світі на сьогодні вже є чітке розмежування правди від брехні завдяки інформації із книг Анастасії Нових і передач за участю І.М.Данілова. І знову відбувається оновлення Істини, повернення до її чистоти. Що виберемо ми, люди, залежить від нас. Відкриємося чистоті і відродимо втрачені Знання чи обмежимося звичним звуженим сприйняттям свідомості, закриваючи очі на правду і продовжуючи керуватися нав’язаними думками, втрачаючи Істину в її джерелах. А Істина ця — АллатРа, що і означає — Любов Божа, що дарує справжнє Життя і Свободу.



Нюра Романова



ЦЕ ЦІКАВО
179

Коментарі (22)
  • Ю
    Юлия

    Спасибо автору за смелость. Ведь одно из главных препятствий на пути к истине - страх. Страх вложенный ещё в детстве перед Богом, перед церковным авторитетом, перед старшими, перед общественным мнением в конце концов. Только преодолев эту стену, возможно с чистотой ребёнка идти путём внутреннего поиска.

  • А
    Андрей Б.

    Предыдущий комментарий был тестовый, надеюсь, появится и он. А в этом хотелось бы поинтересоваться, опубликуют ли здесь альтернативное мнение? Стоит ли тратить время и силы? Потому как, если здесь жёсткая цензура, то лучше потрачу сври ресурсы на что-то другое. Заранее благодарю за искренность и прямоту.

    К
    Команда АЛЛАТРА Вести

    Добрый день. Так как ваш комментарий явно имеет провокационный подтекст, то мы его не опубликовали. Может вы напишите настоящую цель ваших комментариев?

  • О
    Олеся

    Спасибо большое за статью! Тоже не раз пробовала читать Библию, но не могла, шло непонимание и противоречие: если Бог - добрый, то почему так много говориться о страхе перед ним?! И только после прочтения книг А. Новых и просмотра передач с участием И. М. Данилова пришло понимание кто, как и для чего писал о страхе! И пришло уже понимание и прочувствование, что Бог - это Любовь, созидающая, нежная!

  • О
    Ольга

    Спасибо большое😊 Особенно поразила цитата как Иисус называет учеников друзьями. И это напоминает то, что мы часто слышим "Друзья мои" ♥️

  • Е
    Елена горбатова

    Божественная Любовь поглощает всё: и страхи и весь негатив, который человек сам себе создаёт, своими мыслями, словами и делами. БЛАГОДАРЮ!

  • Ю
    Юлия

    Истина снова возрождается! Благодарность Духовному Миру!

  • А
    Андрей

    Когда читаешь Евангелие, а потом начинаешь читать Деяния апостолов и Послания, сразу видны разительные отличия того, чему учил Иисус, и того, что преимущественно описывается Деяниях и Посланиях. Совершенно противоположные вещи. Например, буквально в 5 главе Деяний мы читаем, как некие люди (муж и жена) пали бездыханными после того, как Пётр обличил их в том, что они утаили от него деньги. Иисус помогал нуждающимся, излечивал больных, воскрешал умерших. А здесь буквально с первых строк одним из первых «деяний» «апостолов» является по сути убийство. И за что? За что люди не принесли им деньги. Читаешь и удивляешься, насколько очевидные несоответствия с тем, о чём ты буквально только что читал в Евангелии. Благодаря исконным Знаниям это становится особенно видно.

    О
    Ольга

    На то он и Пётр))) После Сенсей-4 по-другому он и не воспринимается))

  • И
    Ирина

    Добрый день! Спасибо за отзыв, очень интересно было прочитать. Сама так и смогла почесть Библию. Слова "раб божий" и "страх божий" не укладываются в моё мироощущение. Хотя у меня есть знакомые баптисты. Очень удивительные люди, добрые, живут в любви к богу и другим людям, и духовная благодать в них ощущается очень сильно. Библию постоянно перечитывают и знают почти всю наизусть. Общаясь с ними точно понимаешь, что эти зерна истины они нашли. Но евреи для них избранный народ, главнее всех других, и их бесполезно переубеждать, потому что в Библии так написано. И про последние времена там тоже написано, и всё сбывается, только заканчивается там не самым лучшим вариантом для человечества.....

  • Е
    Елена

    Спасибо за статью. Я сама раз пять начинала читать Библию, но кто кого родил я никак не могла преодолеть, никак не могла понять эту "глубокую мысль". Может я и не права. Для меня намного понятней было прочесть все книги А. Новых и просмотреть все передачи с участием И. М. Данилова — в них и Знания открываются, и невероятная глубина и смысл всего сущего. Огромное спасибо за такой Подарок!

  • В
    Виктория

    Очень откликается внутри всё, что я только что прочитала! Это чувствуется как настоящая свобода, понимание того, что есть Истина, а что плевелы... Замечательная передача! Невероятный подарок от Мира Духовного. Благодарю!

  • Т
    Татьяна

    В наше время пришло знание в чистом виде и теперь мы можем проследить, как искажалось и упразднялось исконное знание, которое приносили пророки и Иисус. Спасибо Богу, Духовному миру за дар Истины!

  • Е
    Елена

    Большое спасибо. "В любви нет страха. Но совершенная любовь изгоняет страх, потому что в страхе есть мучение. Боящийся несовершенен в любви" - огненные строки. Спасибо, что дали прикоснуться к истине. Страх - очень сильный страж, он есть, как и есть средство, его убирающее - любовь, агапа. Ох, душевно.

  • Т
    Татьяна Украина

    Огромная благодарность Игорю Михайловичу, движению АЛЛАТРА,ребятам за передачи по возвращению исконных знаний, за выявления подмен от животного начала, за обличение системы и возможности выхода из системы, за возможность служения Миру Духовному!

  • Л
    Любовь Зайчикова

    Спасибо огромное за такой тщательный разбор в исследовании Библии. читала несколько раз всю Библию тоже считала что это Святое писание, и что там написано правда, но где-то далеко в душе было не принятие, что Бог не может быть таким жестоким наказывать людей до 3-4 поколения или ревнитель, так как Бог есть Любовь значит он не может проявлять жестокость. А теперь, когда есть ключи из Книги АллатРа, то легко будет найти эти плевела, о которых говорил Игорь Михайлович. Действительно нужно не слепо верить, а найти эти зёрна истины, которые скрыты большим пластом плевел.

  • Г
    Григорий

    Прочёл на одном дыхании, даже и не заметил как статья закончилась. Большое спасибо за интереснейшую статью. Искренне благодарю.

    Л
    Лилия

    Очень хороший момент разобрали - страх и любовь. Это чувства и правда взаимоисключающи. Как же важно уметь отличать Истину от наностного, чтобы не запутаться во всех этих подменах и не уйти в противоположную сторону от Бога. Спасибо за статью!

  • В
    Вика

    Не читала никогда полностью Библию, так только открывала, закрывала, какие-то отрывки, что то в церкви слышала, что-то от бабушки.. и действительно не понимала парадокса, почему Иисус говорил любите друг друга, Бог есть Любовь.. а в молитвах я слышу раб, бояться, приклонитесь, поцелуйте руку, икону или крест.. Книга АллатРа, передачи с Игорем Михайловичем, передача Истина и Плевела и личные наблюдения приводят к пониманию сути! А суть, Истина она проста, нужно просто действительно захотеть разобраться и как говориться "слушать сердцем"!

  • В
    Виктория

    Очень классная статья, разбор подмен👍. Как раз неделю назад приобрела полную Библию, начала читать. Уже очень хочется читать Новый Завет. Но всё-таки и Ветхий надо прочитать, чтобы как раз и уловить подмены, плевелы и огромнейшую разницу между Заветами. P.S. Пока что Ветхий Завет более похож на "Санта Барбару"😅, не в обиду кому сказано будет😉.

  • В
    Владимир

    Да, много интересного скрывает Ветхий Завет, но ведь и там есть зёрна Истины. Вот если посмотреть откуда пошли важнейшие и величайшие заповеди, заповеди Любви, ведь перечисляя их Иисус отсылает нас к Ветхому Завету, говоря что на них стоят Закон и Пророки. Много созвучного им в Псалтири. Почему часто встречается в книгах тех, кто искал Бога, что любили читать Псалтирь. Вот например 107-й, Песнь Давида. Разве не прекрасны строки: " Буду славить Тебя среди народов, Господи, воспевать Тебя среди племён, ибо велика, превыше небес, милость Твоя, и до облаков – истина Твоя... "? Или вот в искушении Иова, разве не много мудрого осталось донесено: "И был день, когда пришли сыны Божии предстать пред Господа; между ними пришел и сатана."? Кто захочет, тот найдёт.

    О
    Ольга

    Да, конечно, Вы правы, и там есть зерна, но чувствуется, что Новый Завет как-то ближе))

  • Д
    Дильнара

    Очень познавательная статья. Многим, кто слепо верует писаниям не вникая суть, и не применяя истинные наставления пророков это откроет глаза на Истину, и на то с чего же всё-таки начинается настоящий духовный путь. В первую очередь, с искренности и Любви.

  • Д
    Дарья

    Спасибо огромное, действительно много интересного можно найти. И радостно, что люди начинают об этом говорить.

  • Т
    Татьяна

    Спасибо Нюра! Когда много лет назад читала Старый ЗАВЕТ, то не могла принять и очень удивлялась, почему столько насилия в этом писании? Разве может Бог быть жестоким? Так и не смогла дочитать до конца. Отложила в сторону, решила, что что-то я не понимаю и надо еще дорасти. Это я теперь знаю, кто это во мне защищал сие писание. Новый ЗАВЕТ дался легче, но никак не могла прийти в гармоничное состояние при чтении от того, о чем пишет Нюра. Страх, богобоязненность и рабы никак не вязалось с состоянием любви, радости. Хотя уже из других прочитанных книг, знала, что Бог Есть Любовь. И никак не могла связать, то что написано в Новом Завете с Любовью. Вот такой вот опыт. Хорошо, что встретилась с Исконными Знаниями изнаю теперь, кто это исковеркал Учение Иисуса и зачем исковеркал, тоже теперь знаю. Благодарность миру Духовному за Знания и Любовь.

    В
    Виктория

    Полностью согласна 😉

  • Е
    Елена Л

    Спасибо автору за такое глубокое исследование. Бояться или Любить? Когда есть Знания, которые помогают найти зерна и осознать Истину, тогда возможен и осознанный выбор. Совершенная Любовь изгоняет страх.

Залишити коментар